Monday, December 17, 2012

Jadual Gaji Kakitangan Awam Tahun 2013

Assalamualaikum,

Manusia memang sukakan nikmat - nikmat harta, wang, kesihatan dan macam2 lagi. Antara hari yang paling kita look-forward-to, ialah hari gaji masuk tiap2 bulan. Betul tak?

Jadi, untuk memudahkan kita merancang kewangan keluarga kita, menambah tabungan dan membuat perbelanjaan berhemah, seperti biasa, saya nak berkongsi jadual pembayaran gaji kakitangan awam bagi tahun 2013 nanti.

Sama2 kita lihat. Jom.Jadual ni saya cut & paste dari beritasemasa.com, bersumberkan dari website Jabatan Akauntan Negara Malaysia di sini.

Yang penting kita jadi manusia yang bersyukur. Bersyukur dengan segala nikmat yang kita terima. Lagi banyak kita bersyukur, lebih banyak nikmat yg Allah akan beri kpd kita. Bersyukur kepada Allah adalah dengan memperbanyakkan ibadah kepadaNya.

Mari kita lihat Surah Ibrahim, ayat 7:Dan (ingatlah) tatakala Tuhan kamu memberitahu: "Demi sesungguhnya! Jika kamu bersyukur nescaya Aku akan tambahi nikmatKu kepada kamu, dan demi sesungguhnya, jika kamu kufur ingkar sesungguhnya azabKu amatlah keras".


Semoga bermanfaat buat semua yer. Wassalam.

No comments:

Post a Comment