Tuesday, August 23, 2011

Chit chatting with my daughter...

Assalamualaikum,

*This entry is in Malay*

Hari ni 23 Ramadhan...sekejap tadi aku menelefon anak ku, Nabila kat Temerloh. Nabila ni baru berumur 5 tahun. Tiba2 aku terasa rindu kat dia...

Nabila yang petah...dan gedik...


Aku: "Assalamualaikum Na.."
Na: "Waaikumussalam Papa"

Aku: "Na puasa tak hari ni?"
Na: "Na puasa".

Aku: "Ada tak kawan2 Na kat sekolah yang puasa macam Na?"
Na: "Ada.... Papa tau,....ada seorang budak tu kan, dia puasa, pastu dia terlumpa (terlupa ni maksudnyerr)... dia bawak air manis...pastu dia minum air dia...dia terlumpa..." *hahaha*

Aku: "Mana Na tau air dia manis? Na minum jugak ker" aku saja test anak aku ni...
Na: "Na tak minum... Na kan puasa. Hanya kawan Na tu terlumpa... *hahahaha* aku tergelak2 dalam hati aku ni....klakar betul la...(Nabila suka guna perkataan 'hanya', tapi out of context)


Aku: "Ni dah pukul 3 petang ni...Na puasa lagi ke?"
Na: "Puasa...Na tak makan apa2 pun..." Bagus kan Na Papa, Na 5 tahun pun dah puasa, kan Papa? Dulu Kak Long umur 5 tahun tak puasa pun tau Papa....Na dah puasa, hanya Na 5 tahun..."


Aku: "Bagus sangat Na ni.... Na dah minum susu?"
Na: "Daahhh....tadi balik sekolah Na dah minum satu botol..."  *Laugh*



Bertuah punya anak...*Confused* #%^&$#@$...puasa separuh hari la ni....lagi separuh hari puasa makan ajer...susu boleh minum...

13 comments:

  1. haha dok au mende na,parok ngat anok abang din ni hahaha

    ReplyDelete
  2. hehehe.. punya la baca sampai akhir.. last last rupanyer pose setengah hari jer.. punyeler dia kate dia pose.. hehehe puasanyer dieee.. :D ~zuera saad~

    ReplyDelete
  3. hasilatul hana mohamedAugust 24, 2011 at 6:28 AM

    baguslah na tu a.din... si syahmi ni langsung tak nak pose...sekerat hari pun tak nak.... anak lelaki... sofea dulu dah start pose masa 5 thn... syahmi kata nanti syahmi dah besar, syahmi poselah...hahaha...lagi teruk...

    ReplyDelete
  4. Bebudak ni suka mengikut kawan2...
    My najlaa yg umur 2 tahun + tu pun marah kalau kita ckp dia tak pose..mati2 marah betul, nangis2 bgtau dia pose...sbbnya nak ikut ibu ngan abi dia pose....
    Padahal baru lps minum susu satu botol....ha ha..
    Kin KK

    ReplyDelete
  5. salam bang, hehehehe.. kelakor btol na tu.. dia mmg proud sgt dia pose. sbb x ramai dlm kelas tadika dia yg pose.. siap dia remind cikgu dia lg yg dia pose ms cikgu nak serve makanan masa rehat, hehe.. anyway, baguslah dia dh mula practise pose separuh hari skrg.. insyaAllah by next yr blh dia pose penuh tu.. ok bang, very lovely entry.. love it!

    ReplyDelete
  6. hanya na yang tak terlumpa puasa dan minum susu dgn sengaja! hahhah na mmg comel dan kelakor!

    ReplyDelete
  7. Posa sekerat ari mengingatkan zaman kekanak
    ribena dolu. Tp budak skrg lg hebat sbb posa
    awal. Zaman dolu mn ada bebudok posa awal.
    Tahniah Nabila sbb berusaha beposa. Hehehe!

    ReplyDelete
  8. muahaha terlumpa..parok kes Na..blh bayang nada suara Na ckp dgn abg din tu.pose separuh ari tu pun dh cukup bagus.cik wa darjah 1 pun tak pose lg.haha

    ReplyDelete
  9. kelakar la Na ni. kalau camtu anak saye 1o bulan pun blh pose. minum susu je ....

    ReplyDelete
  10. Hi, I would like to subscribe for this web site to obtain most recent updates, so
    where can i do it please help out.

    Also visit my homepage; What Is A Registered Dietitian

    ReplyDelete
  11. Hi Dear, are you really visiting this website on a regular basis, if so after that you will definitely obtain
    pleasant experience.

    My webpage - just click The Up coming document

    ReplyDelete
  12. Keep on working, great job!

    Also visit my blog what is a nutritionist and what do they do

    ReplyDelete