Saturday, January 19, 2013

Resolusi 2013

Assalamualaikum,

Alhamdulillah, hari ni berpeluang untuk update blog. Sekian lama tertangguh kerana kesibukan tugas ditempat kerja dan juga di rumah. Maklumlah kami tiada pembantu rumah.


Saya buat beberapa resolusi baru untuk tahun ni. Resolusi tahun lepas alhamdulilLah 80 peratus tercapai. Ada beberapa perkara yang perlu di 'bring forward'.


Saya melabelkan Tahun 2012 sebagai Tahun Transformasi Diri. Tahun pertama saya bertugas sebagai seorang Pakar Ortopedik, tahun dimana saya melakukan LASIK, tahun saya dikurniakan rezeki yang melimpah-ruah terutamanya dapat mengerjakan Fardhu Haji 1433 H di Mekah, masyaAllah! AlhamdulilLah! Transformasi Diri dalam kerjaya dan juga personaliti. Semoga dapat istiqamah, aamiin.


Tahun 2013 ini saya berazam bagi memantapkan prestasi kewangan keluarga saya. Tahun bagi melipatgandakan pemberian kepada pihak yang memerlukan, tahun menambah perkongsian ilmu. Remember Law of Attraction? "The more we give, the more we get!"


Sebagai langkah pertama bagi memastikan hubungan dengan pembaca blog lebih pantas, saya telah mewujudkan laman facebook 'Tinta Mahyuddin' di http://www.facebook.com/TintaMahyuddin. Pembaca blog boleh link terus ke akaun facebook masing2. Saya juga berazam untuk menghasilkan buku buat pembaca sekalian. Judul buku tu akan saya bagitahu kemudian. Doakan saya yer :)

No comments:

Post a Comment